Ξεχάστε το ποντίκι στους υπολογιστές – Έρχεται το δαχτυλίδι!

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Από Gerontas.gr

Ξεχάστε το ποντίκι στους υπολογιστές – Έρχεται το δαχτυλίδι!

Ανατροπή στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα, φέρνουν οι νέες πατέντες που κατέθεσαν στις ΗΠΑ η Microsoft και η Apple.

Ένα νέο «έξυπνο» δαχτυλίδι που θα αντικαταστήσει τη χρήση του ποντικιού φαίνεται ότι έχει ήδη σχεδιαστεί από τη Microsoft.

Μια πρόσφατη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας στην Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας ποντίκι με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι που θα ελέγχει εφεξής τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Η κατάθεση της εν λόγω πατέντας είναι η τελευταία μιας σειράς αιτήσεων κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από τη Microsoft που σχετίζονται με ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το περιοδικό Newsweek.

Σύμφωνα με τα σχέδια που διέρρευσαν, το δαχτυλίδι χρησιμοποιεί «έξυπνους αισθητήρες κάμψης και γυροσκόπια για την ανίχνευση της θέσης και στάσης του χεριού. Αυτό σημαίνει ότι το χαρακτηριστικό κλικ το ποντικιού πρόκειται να αντικατασταθεί από το χτύπημα του δαχτύλου σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η τεχνολογία θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες φορητές συσκευές, όπως τα smartglasses εικονικής πραγματικότητας.

Μια ανάλογη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας που κατατέθηκε το 2015 αποκάλυψε ότι η εταιρεία Apple σχεδιάζει ανάλογο «έξυπνο» δαχτυλίδι με αισθητήρες κίνησης, μικρόφωνο, οθόνη αφής και κάμερες.

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Από Gerontas.gr

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Twitter

Εγγραφείτε στο NEWSLETTER ΜΑΣ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε τα τελευταία άρθρα μας.

ΦΙΛΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ